Akupressur, akupunktur uten nåler.

AkupressurAkupressur kalles akupunktur uten nåler; i stedet for nåler brukes fingrene til å trykke på og regulere kroppens akupunkter. Effekten ved akupressur er den samme gode, og er et meget godt alternativ til akupunktur.

Akupressur kan ha påvirkning på stort sett alle typer plager, sykdommer og problemer, og har sitt opphav i tradisjonell kinesisk medisin (TCM), japanske trykketeknikker, orientalsk medisin og vestlig kroppspleie.

Blant annet kan akupressur ha påvirkning på muskel-, rygg- og leddplager, søvnproblemer, energiproblemer, hodepine, migrene, astma, allergi, mageproblem, stress, uro, angst, utbrenthet og en rekke andre plager og sykdommer.

I akupressur sees kroppen og sjelen på som en helhet som består av en rekke energisystemer som blodomløp og nervesystem, vitale organer og energibaner, kalt meridianer, som binder alt sammen. I dette kretsløpet skal energien (qi) flyte harmonisk, ved ubalanse kan vi få smerter og bli syke. En akupressør jobber hovedsaklig på disse meridianene.

Når en akupressør stimulerer kroppens akupunkter, påvirkes energistrømmene slik at kroppens balanse og selvhelbredelsesprosess påvirkes, god helse fremmes og kroppen styrkes slik at smerter, sykdommer og blokkeringer kan bli borte eller forebygges.

AkupressurbehandlingAkupressur setter også i gang kroppens produksjon av endorfin og serotonin, samt at immunapparat og hormonene stimuleres. Endorfin er et av kroppens signalstoffer for smertedemping og følelse av velvære, mens serotonin er et signalstoff i hjernen som gir en god følelse og regulerer søvn, psyke, humør med mer.

Akupressur er en trygg, effektiv, skånsom og smertefri behandling, som også har en forebyggende effekt og er dypt avslappende.

Jeg er utdannet diplomert akupressør & stressterapeut fra Axelsons Body Work School i Oslo, i tillegg har jeg medisinsk grunnstudium fra Encefalon Høgskole. Dette gjør at en akupressurbehandling er helt trygg.

Selve akupressurbehandlingen;
Før behandlingen stilles en del spørsmål for å kartlegge dine eventuelle plager, problemer og ønsker, samt at puls- og tungediagnostikk gjennomføres.

Under behandlingen ligger du med klærne på oppå en behandlingsbenk. Jeg som akupressør trykker på punkter rundt om på kroppen, gjennom klærne, basert på det som kommer frem på forhånd. Hvert punkt presses på i varierende tid. Behandlingen gjør ikke vondt.

Her er noe av det folk kommer til en akupressør for å prøve å få hjelp med;
A: ADHD, aggresjon, angst, ansiktsbehandling, appetitt og astma.
B: Beklemthet, bihuler, bekkenproblem, brekninger, brokk, brystsmerter, buksmerter og bukspenninger.
C: Cyster.
D: Depresjon.
E: Eksem, energiproblemer.
F: Feber, feberfrysninger, fordøyelse, forkjølelse, forplantningsproblemer, forstoppelse, forsvar, fruktbarhet, fødsel og følelsesmessige problemer.
G: Galleblære.
H: Halsbrann, hete, hetetokter, hevelse, hjertebank, hjerteregionen, hodepine, hofteproblemer, hoste, hudproblemer, hukommelsen, hyperaktivitet og hypofysen.
I: Impotens, innsovningsproblemer, irritabilitet og isjias.
K: Kalde føtter, kjønnsorganer, kløe, knær, kramper, kroniske smerter og kvalme.
L: Leverproblemer, livmorproblemer og lunger.
M: Mareritt, mellomgulvet, menstruasjon, munn, muskellammelse og muskeltonus.
N: Nakkebehandling, nattsvetting, nese, nyrer, nysing og næring.
P: Prostatabesvær.
R: Rennende nese, reserve energi og ryggproblemer.
S: Seksualitet, seksuell energi, selvfølelse, selvtillit, sirkulasjon, skjelving, skjoldbruskkjertelproblem, snue, spenninger, spente benmuskler, stiv nakke, stress, svak konstitusjon, svangerskap, svimmelhet og søvnproblemer.
T: Tegn på tomhet, tenner, tennisalbue, tilbakeholdte følelser, trøtthet og tørrhet i munnen.
U: Urineringsproblemer, uro og utflod.
Ø: Øre, øresus, øyebehandlinger og øyeproblemer.

Timebestilling;
Timer kan bestilles på telefon 40 21 22 55 mellom klokken 09 og 21, eller bjorn@naturia.no. Jeg tar i mot til behandling i Asker.

Får du ikke mulighet til å komme til avtalt time, så si fra god tid i forveien.

OBS: Akupressur kan være et naturlig og verdifullt tillegg til medisinsk behandling, men skal aldri erstatte medisinsk behandling. Er man syk bør lege også oppsøkes.